Főoldal

Bemutatkozás Elérhetőségek Szálláshelyek Fogászatok Programok, Látnivalók Bérautó - Budget Reptéri Transzfer
Kiemelt szálláshelyek GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR Hotel Famulus**** Győr Szállás Hotel Garzon Plaza**** Győr Lídia Hotel***Wellness és Étterem Harkány Szent Kristóf Panzió Győr Tornácos Hegykő További szálláshelyek »
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Így mindig értesülhet a legújabb ajánlatainkról.

Programok, Látnivalók

Gödöllői Királyi Kastélymúzeum

Gödöllői Királyi Kastélymúzeum
Megye: Budapest
Helyszín: Gödöllő, Szabadság tér 1.
Telefon: (28) 410-124
Link: http://www.kiralyikastely.hu

A nemzetközi „Sisi út” részét képező, hét szárnyból és több mellékszárnyból álló, kettős kupolával díszített pompás kastély húsz perc alatt érhető el Budapestről. A barokk stílusú épületet gróf Grassalkovich Antal 1735-től kezdte el építtetni...

Grassalkovich-kastélyA gödöllői kastélyhoz számos érdekes történet kapcsolódik, az egyik legemlékezetesebb esemény 1751-ben történt, amikor a Budára látogató királyi pár, Mária Terézia királynő és férje, Lotharingiai Ferenc császár három napot töltött Gödöllőn. Erre az eseményre húsz ezer ember sereglett össze, az út szélén nemes ifjak álltak sorfalat lóháton, a kastélyparkot pedig hetven ezer gyertya világította meg, nappali fényességet teremtve a két emelet magasságú mulatóházban elfogyasztott vacsorához. Az udvartartás tagjai és a külföldi vendégek is egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy ahhoz fogható fényes vendéglátást még nem láttak, mint amilyet Grassalkovich gróf prezentált Gödöllőn.

1867-ben állami tulajdonba került a kastély, az I. világháborúig a királyi pár nyári rezidenciája volt az épület, Erzsébet királyné – Sisi – több mint kétezer éjszakát töltött itt. A II. világháborúig kormányzói nyaralóként használták a kastélyt.

Napjainkban Királyi Kastélymúzeumként kelt új életre az épület, amelynek pazarul berendezett termei magukkal ragadják a látogatót. Látható itt Ferenc József király dolgozószobája, Erzsébet királyné öltözőszobája és titkos földszinti szalonja, de fennmaradt – igazi kuriózumként – egy barokk kori árnyékszék is, amely szintén megtekinthető.

A kastélyban kiválóan felszerelt ajándékbolt, majd 150 éves berendezéssel rendelkező kávézó – többek között Sisi- és Mária Terézia-kávéval –, és a boldog békeidőket idéző fotóműterem is a vendégek rendelkezésére áll. A múzeumban egész évben várja valamilyen program a vendégeket, a komolyzenei fesztiváloktól az Adventi Kastélynapokig.

Nyitva tartás
Április 1.- október 31. 10.00-18.00
November 1.- március 31. 10.00-17.00

Elérhetőségek
Gödöllő, Szabadság tér 1.
tel.: (28) 410-124
fax.:(28) 423-159
informacio@kiralyikastely.huEzt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát
www.kiralyikastely.hu

« Vissza az előző oldalra